lima.api.bg - мобилното приложение на АПИ

Начало

Шофьорите да се движат с повишено внимание при км 250 в посока Бургас на АМ "Тракия"

13.10.2018 12:34
Photo_AM_Trakia_31-05-2018-1.jpgШофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на "Пътна полиция" при км 250 в посока Бургас на АМ "Тракия" в района на с. Пъдарево, поради пътнотранспортно произшествие.

През декември се подават офертите за изпълнител на пътя Мездра - Ботевград

12.10.2018 13:44
Mezdra_Botevgrad.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за избор на изпълнител при изграждането на 33 км от път I-1 между Мездра и Ботевград. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Индикативната му стойност е близо 302 млн. лв. без ДДС. За първи път при изпълнението на тези обществени поръчки ще се приложи нова схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя след като бъде подписан Акт 16 за завършване на обекта и има издадено разрешение за ползване на новопостроения пътен участък. Целта е бъдещите изпълнители да работят максимално мобилизирано и да завършат обекта качествено и в кратък срок.

Възстановено е движението при км 36 на АМ „Струма“ преди п.в. "Долна Диканя"

12.10.2018 12:34
AM_Struma.JPGВъзстановено е движението при км 36 на АМ „Струма“ преди п.в. "Долна Диканя".          

АПИ стартира подготовката на проект за консервация и реставрация на археологическите обекти на АМ „Струма“ край Покровник

12.10.2018 11:41
Arheologia-Pokrovnik.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ ще стартира процедура за изготвянето на проект за консервация и реставрация на част от археологическите обекти на АМ „Струма“ край Покровник, които имат експозиционна стойност. Това е възможно след като агенцията получи от Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности указание, с което се предписва преместване на римската фамилна гробница и раннохристянската църква в проучения участък. На място ще бъдат запазени частите от римската вила и баня, които са извън трасето на магистралата.

Временно движението при км 36 на АМ „Струма“ в района преди п.в. "Долна Диканя" се осъществява в активната лента

12.10.2018 10:38
AM_Struma_lot_4_lenta_3.JPGВременно движението при км 36 на АМ „Струма“ в района преди п.в. "Долна Диканя" се осъществява в активната лента  поради ПТП. Движението се регулира от пътна полиция.

Проекти