lima.api.bg - приложение за актуална пътна информация

Начало

Инж. Дончо Атанасов остава титуляр на АПИ

05.05.2017 15:15
API_building_2016_.JPGМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще остави инж. Дончо Атанасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура“. Номинацията бе представена днес от министър Нанков пред министър-председателя Бойко Борисов и бе приета от премиера. Решено беше също така министърът да предложи промени в структурата на агенцията, които ще бъдат оповестени в близките дни. Предвижда се тогава да бъде обявено цялото ръководство.  

В последния работен ден преди Гергьовден се спира движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища. Две ленти за излизащите от София през Владая

04.05.2017 14:36
heavy_3.jpgУтре - 5 май, последният работен ден преди Гергьовден, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват въведените ограничения, сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

До 29 август ще бъдат стеснени 50 м от ул. „Магистрална“ във Велико Търново за изграждането на пътна връзка към хипермаркет

02.05.2017 13:17
I-4_ul_Magistralna.jpgОт днес - 2 май, до 29-ти август т. г. ще бъде стеснено едното платно за движение на ул. „Магистрална“ във Велико Търново в посока Варна, поради изграждане на пътна връзка към хипермаркет. Стесненият участък е с дължина около 50 м и е в отсечката след входа на града, идвайки от София, където улицата е с две самостоятелни платна за движение.

На 1 май от 14 ч. до 20 ч. се спират камионите по най-натоваренитe пътища

30.04.2017 08:05
heavy-2.jpgУтре - 1 май, от 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийната лента за по-бързо придвижване по автомагистралите

28.04.2017 16:30
API_2016.JPGВъв връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления при предстоящите три почивни дни, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

Проекти