Начало » Пресцентър » Новини » До 25 март се ограничава движението през деня по път I-1 София – Ботевград. Започва изкърпване на настилката

До 25 март се ограничава движението през деня по път I-1 София – Ботевград. Започва изкърпване на настилката

15.03.2017 17:31

Karta-I-1_km_205-215.jpgОт утре - 16 март, до 25 март т. г., от 8 до 18 часа всеки ден ще се ограничава движението по път I-1 (E-79) София – Ботевград, в района на АМ „Хемус“. Временната организация е за изкърпване на настилката в участъка от пътен възел „Витинска река“ до „Рибни вир“ на първокласния път.


 

По време на ремонтните дейности всички превозни средства, пътуващи по направлението мога да използват АМ „Хемус“ или пътя през Искърското дефиле - път II-16 София – Ребърково. През останалата част от денонощието – от 18 часа до 8 часа, движението в участъка от първокласния път I-1 София – Ботевград ще бъде без ограничение.

Ремонтните дейности ще се изпълняват от пътноподдържащото дружество - ДЗЗД „Белмекен 2015“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има 4-годишен договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на Софийска област.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.