Начало » Пресцентър » Новини » До края на април ще започне монтажът на високоякостни мрежи на път I-1 София-Кулата в района на Кресненското дефиле

До края на април ще започне монтажът на високоякостни мрежи на път I-1 София-Кулата в района на Кресненското дефиле

06.04.2016 12:57

remont_am.jpgДо края на април ще започне монтажът на високоякостни мрежи на два участъка от път І-1 София – Кулата в района на Кресненското дефиле от км 377+560 до км 378 и от км 384+190 до км 384+300, които ще укрепят скалния откос и ще обезопасят пътния участък от падащи камъни. Проектът се финансира от аварийната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ и се изпълнява на инженеринг. Предвидените дейности са на стойност 837 хил. лв. без ДДС.

 


За двата участъка има одобрен технически проект. Предстои изготвяне и съгласуване на проект за временна организация на движението. След нейното въвеждане ще бъде извършено обрушване на скалните откоси и ще започне монтажът на високоякостните мрежи, който ще бъде изпълнен за 60 дни.

Повишаването на пътната безопасност на път І-1 София – Кулата е сред приоритетите на АПИ. На 1 април в района на Мурсалево започна монтажът на високоякостни мрежи между км 348+700 и км 349. За осигуряване на безопасността на движението при извършване на строително-монтажните работи е въведена временна организация на движението. Трафикът се осъществява в две ленти и се ограничава движението в крайната лява лента.  

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.