Начало » Пресцентър » Новини » Инж. Лазар Лазаров инспектира изграждането на лот 4.2 от АМ „Тракия”

Инж. Лазар Лазаров инспектира изграждането на лот 4.2 от АМ „Тракия”

14.04.2013 15:08

Inspection_Trakia_14_04_2013-site.jpgПроверка за напредъка при изграждането на последните 34 км от лот 4 на АМ „Тракия” направиха вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангел Петров и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Има напредък на обекта и по-добра организация в строително-монтажните дейности на АМ „Тракия”, спрямо предходната проверка. Темпът на работа обаче все още не е достатъчен, за да се гарантира довършване на обекта в срок - до 31 май, констатира вицепремиерът Екатерина Захариева.


Председателят на УС на АПИ инж. Лазаров подчерта, че строителят - ДЗЗД „Тракия ІV“, е внесъл искане за удължаване на срока с 60 дни. Считано от 31 май, какъвто е периодът за завършване в момента, това означава 1 август, което е неприемливо, категоричен е инж. Лазаров. Това, което сме признали като безусловно до този момент е 30 юни, допълни председателят на АПИ.

На инспекцията изпълнителят информира, че е осигурено финансиране и е постигната договореност през следващата седмица да започне разплащането на забавените плащания на доставчиците на услуги.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.