Начало » Пресцентър » Новини » Кризисен щаб в АПИ следи обстановката по републиканските пътища

Кризисен щаб в АПИ следи обстановката по републиканските пътища

25.10.2014 13:56

WP_20140203_0011_.jpgКризисен щаб в Агенция „Пътна инфраструктура“ следи за обстановката по републиканските пътища. Той се ръководи от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров и в него участват представители на ГД „Охранителна полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР и експерти от агенцията. Инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, е в постоянна връзка с директорите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми.

 


Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, възпрепятства движението на всички останали шофьори и затруднява достъпа на снегопочистващата техника. Пътните управления и пътноподдържащите фирми работят за обработката на републиканските пътища и са осигурени необходимите снегорини, техника за разпръскване на пясък, суровини и т. н.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.