Начало » Пресцентър » Новини » Министър Павлова и инж. Лазаров направиха внезапна проверка на строителството на Западната дъга

Министър Павлова и инж. Лазаров направиха внезапна проверка на строителството на Западната дъга

27.09.2015 14:00

IMG_4608.JPGМинистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров направиха изненадваща проверка  на изграждащата се Западната дъга на Софийския околовръстен път.  Министър Павлова  и инж. Лазаров установиха, че на терен липсват достатъчно работници и техника.


 

Двамата изискаха от ръководителя на обекта да ускори работата и да съсредоточи повече машини и човешки ресурс, за да изпълни обекта в срок.  Съгласно договора за строителство, Западната дъга трябва да бъде завършена в края на месец октомври т.г.
Западната дъга на СОП се явява естествено продължение на АМ „Люлин” и чрез нейното изграждане ще се осигури необходимата устойчивост на реализирания с европейски средства проект. Изграден, обектът ще осъществява връзка от и към Република Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен в Република България, като ще осигурява безконфликтно разпределение на локалния и транзитния трафик. Така ще се хомогенизира транзитния поток в посока Север-Юг.
Дължината на пътната отсечка е малко над 3 км, а стойността й е над 47,8 млн.лв., осигурени  от ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Изпълнител е  дружество по ЗЗД „Трейс СОП“.

галерия:


 IMG_4623.JPG