Начало » Пресцентър » Новини » Министър Терзиева: Продължава строителството на обхода на Габрово, тунел под Шипка ще има

Министър Терзиева: Продължава строителството на обхода на Габрово, тунел под Шипка ще има

29.04.2014 15:30

P4299181.JPG„Върховният административен съд потвърди Оценката за въздействие на околната среда, което дава зелена светлина за строителството на обходния път на Габрово и тунела под Шипка“, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира рехабилитацията на пътни участъци в област Шумен.


 

Министърът подчерта, че подадената апликационна форма за обекта трябва да бъде допълнена и отново да се внесе за окончателно одобрение в Европейската комисия. Терзиева припомни, че Докладът за оценка на въздействието върху околната среда за обхода на Габрово е обжалван от екологични организации, заради което изпълнението на обекта е било временно спряно. „Решението на ВАС е окончателно и ние можем да продължим изпълнението на обхода на Габрово”, заяви министърът.

„Опозицията твърдеше, че сме провалили проекта, че са ни върнали апликационните форми, поради некадърност и липса на експертност, което не беше вярно“, припомни Терзиева. „Трябваше да изчакаме решението на съда. То излезе и е в наша полза. Продължаваме със строителството на обхода на Габрово и тунел под Шипка ще има. Това е един от приоритетните обекти за правителството”, категорична е министър Десислава Терзиева.