Начало » Пресцентър » Новини » Председателят на АПИ Георги Терзийски поздрави метеоролозите по случай 130-та годишнина на институцията

Председателят на АПИ Георги Терзийски поздрави метеоролозите по случай 130-та годишнина на институцията

01.10.2020 13:41

20201001_103209.jpgПредседателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфаструктура“ Георги Терзийски поздрави синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология по случай 130-та годишнина на институцията. През 2020 г. се отбелязват 130 години метеорология и 100 години хидрология в България.

 

 


 

Георги Терзийски благодари на проф. Брънзов и екипа му за партньорството през годините и подчерта, че прогнозите, които АПИ получава от института са навременна и неоценима помощ за работата на държавната пътна администрация, особено през предстоящите зимни месеци, в които метеорологичния бюлетин е не само най-очаквания, но и най-прецизно преглеждания документ от всички, ангажирани с поддържането на републиканските пътища. А фразата „Очаква се мощният средиземноморски циклон да премине южно от България и по периферията й“ е любима, тъй като знаем, че лошото време се отлага, каза председателят на АПИ.