Начало » Пресцентър » Новини » Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка

Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка

29.12.2014 23:45

Shipka_1.jpgМетеорологичната обстановка в Северозападна България е изключително тежка. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч има много силен, ураганен вятър, който причинява големи снегонавявания и силно ограничава видимостта на пътя. Всички третокласни пътища в тези области са затворени за тъмната част от денонощието. Ограничено е и движението на моторни превозни средства по пътя Лом - Видин поради снегонавявания и големи преспи.  Трафикът се пренасочва по пътя Видин - Добри Дол - Брусарци - Монтана.


 

Около 200 моторни превозни средства, сред които и бедстващите автобуси с деца по пътя Лом - Монтана са отблокирани от снегонавяванията. Продължава работата по освобождаването на още 40 автомобила.

Техниката на пътно-поддържащите фирми работи постоянно и почиства пътищата, но ураганният вятър навява снега обратно на пътното платно. АПИ апелира, водачите на моторни превозни средства, да не предприемат пътуване до отминаване на снежната буря.