Начало » Пресцентър » Новини » В областите Стара Загора и Сливен шофьорите да карат с повишено внимание поради опасност от поледици

В областите Стара Загора и Сливен шофьорите да карат с повишено внимание поради опасност от поледици

10.01.2015 09:34

snegorin_motorway.pngОграничено е движението на товарни автомобили по републиканската пътна мрежа в областите Стара Загора и Сливен поради опасността от поледици от дъжда и ниските температури в региона. Пътноподдържащите фирми обработват пътната инфраструктура. Шофьорите на леки автомобили да тръгват на път, ако е наложително, само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“.

 


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.