Начало » Пресцентър » Новини

Новини

Временно е ограничено движението при км 255 на АМ "Тракия" в посока София. Въведен е обходен маршрут при път II-53 през път I-6 до път II-55 за Нова Загора

24.08.2019 17:58
thumb_Trakia_2.jpgВременно е ограничено движението при км 255 на АМ "Тракия" в посока София поради ПТП. Въведен е обходен маршрут при път II-53 през път I-6 до път II-55 за Нова Загора. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Временно движението при км 255 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента

24.08.2019 17:26
thumb_Trakia_3.jpgВременно движението при км 255 на АМ "Тракия"  в посока София се осъществява в аварийната лента поради пътно-транспортно произшествие. Движението в района се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите е необходимо да карат със съобразена скорост и повишено внимание.​ Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието  на тел. 0700 130 20 в АПИ.

След 16 ч. се пуска движението на леките коли за Кулата в едното платно на АМ „Струма“ край Дупница

23.08.2019 16:00
AM_Struma_23-8-19.jpgДнес - 23 август, след 16 ч. ще бъде възстановено движението на леките коли, пътуващи към Кулата в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци.

Георги Терзийски: Следобед може да пуснем леките коли по АМ „Струма“, ако тестовете потвърдят безопасността на участъка край Дупница

23.08.2019 11:00
Struma_23_8_2019___1.jpgСледобед може да пуснем движението на леки коли, пътуващи към Кулата по АМ „Струма“, в участъка край Дупница, ако тестовете потвърдят безопасността на отсечката. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който тази сутрин провери работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на автомагистралата. От терена, собственост на пътната агенция - проектното съоръжение плюс два метра в страни от него, са премахнати боклуците натрупани неправомерно от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини. Остава обаче огромното количество смет натрупана на общински терен, който граничи с този на АПИ, а с това и опасността отново към обхвата на магистралата да се пренесат нерегламентирано боклуци. Терзийски посочи, че камионите на пътноподдържащите фирми са натоварени, но все още компетентните институции - РИОСВ-Перник и община Дупница, не са посочили къде може да се депонират отпадъците.

Утре за честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението по път I-5 Габрово - Шипка – Казанлък

23.08.2019 10:50
Shipka.jpg.jpgУтре - 24 август, от 8 ч. до 20 ч. за честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък.

Утре председателят на АПИ Георги Терзийски ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри км на АМ „Струма“

22.08.2019 14:00
AM_Struma_obhod_TIR.jpgУтре - 23 август, в 8:30 ч. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ще провери работата по разчистването на пространството под моста при 62-ри километър на АМ „Струма“ от незаконно струпаната смет в обхвата на магистралата. За улеснение на трафика, от 14 ч. петък до 20 ч. в събота включително, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Над 7,3 млн. лв. се инвестират в участък от път II-49 на територията на община Кубрат

22.08.2019 10:03
photo_02-II-49.jpgЗапочна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. Отсечката е основна пътна връзка за жителите от община Кубрат с областния център Разград. Инвестицията е за над 7,3 млн. лв., а средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Строителните работи в момента се изпълняват без спиране на движението като превозните средства преминават двупосочно в платното, в което не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават в отсечка с ремонтни дейности.

Жителите на селата Съединение и Сърневец благодарят на АПИ за съдействието при ремонта на път III-608

22.08.2019 09:09
Pismo_jiteli_na_Obshtina_Bratia_Daskalovi.jpgЖителите на селата Съединение и Сърневец в община Братя Даскалови изпратиха благодарствено писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление – Стара Загора за извършения ремонт на 10-километровата отсечка от третокласния път III-608 Пъстрово - Сърневец - Съединение, с което се подобри свързаността на техните населени места. На участъка е извършена цялостна подмяна на пътната настилка. Ремонтът е за 2,5 млн. лв. и е изпълнен по договора за текущ ремонти и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.              

Проф. Асенов: Предвиждаме интензивни разговори за постигане на консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата с тол такса

21.08.2019 10:10
Oleg_Asenov_BTV_21.08.2019.jpgВ следващите седмици предвиждаме интензивни разговори в Обществения съвет към министъра на регионалното развитие и благоустройството и в работните групи към него, за да се постигне консенсус с превозвачите за тарифите и обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса. Това каза в сутрешния блок на бТВ проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
RSS Icon